Raymann, Jorgen boeken

Jörgen Raymann werd geboren op 13 augustus 1966 in Amsterdam. Hij groeide echter op in Suriname. In Nederland ging hij aan de Erasmus Universiteit Rotterdam economie studeren en kwam hij in aanraking met cabaret door zijn lidmaatschap van de interfacultaire cabaretgroep. Er was toen nog geen sprake van een carrière in die richting, dat kwam veel later. Hij keerde terug naar Suriname waar hij een aantal keren per maand 'cabaretdiners' in zijn restaurant Pedro organiseerde. Deze avonden werden een begrip.

Theater

De publieke exposure kwam in 1995 met de uitzending van zijn oudejaarsconference in Suriname. Daarna maakte hij zijn eerste ‘Sun Dish’ reclame waarmee hij razend populair werd als buurvrouw Esselien van Doornegat. In 1996 volgde hij zijn tweede oudejaarsconference.

Met een aantal musici-vrienden maakte hij zijn eerste cabaretprogramma ‘Tek mi fa mi de’, dit werd een groot succes. Hierna kwam ‘Na so mi de’, meer een one-man show, en ‘de Surinaamse Kinderfamilie’ met zang, dans en toneel; een jaarlijks terugkerende jeugdproductie.
Met zijn derde cabaretprogramma ‘Mi Kondre Tru’ (over Suriname en Surinamers) kwam hij in mei 1998 naar Nederland. Wegens groot succes en uitverkochte zalen kwam hij in oktober 1998 terug met een reprisetournee.
De programma's volgden elkaar snel op:
‘Kotabra’ (de oversteek, eind 1998); een komedie/muziekprogramma met de Nederlandse jazzformatie Fra Fra Sound. Het thema was de haat-liefdeverhouding tussen Suriname en Nederland en de steeds terugkerende oversteek;
‘Het Weldadigheidsfeest’ (maart 1999); de komedie van Alan Ayckborn in de regie van Helen Kamperveen;
‘Ay Man, 't is Jörgen Raymann’ (1999); zijn vijfde cabaretprogramma gaat in première in het Luxor Theater in Rotterdam. Een tournee in Nederland, Suriname en op de Antillen volgen;
‘Even Slikken’ (2000-2002); is het zesde cabaretprogramma en werd in Nederland geproduceerd. De regie is was in handen van Felix de Rooy en dit programma werd bijzonder enthousiast ontvangen;
‘Slaaf of niet Verslaafd’ (2002-2004); deze voorstelling was in alle theaters die Jörgen aandeed uitverkocht;
‘In Holland Staat Mijn Huis’ (2004-2006); deze zeer succesvolle tournee werd op 12 juni 2006 afgesloten in het Koninklijk Theater Carré te Amsterdam;
‘Nr. 13866, te gek om los te lopen’ (2006-2008); Jörgen trekt met deze voorstelling door het land waarin hij weer een heel andere kant van zichzelf laat zien. Bipolariteit, beter bekend als manische depressie, is het thema van deze voorstelling die menigeen verbaasd doet staan;
‘Familyman’ (2008-2010) vanaf november is deze voorstelling in de Nederlandse theaters te zien.

Radio en Televisie

Jörgen maakte in 1998 een televisieprogramma ter verbetering van het imago van bedrijven in Suriname. Hij produceerde een dagelijks programma ‘Eindexamenklas’ over de examens op de middelbare scholen en Jörgen had vanaf 1999 zijn eigen talkshow ‘Raymann Praat Laat’, een late-nightshow voor Apinti TV. Jarenlang heeft hij zijn eigen jazz-programma bij Radio 10 gehad.

The Comedy Factory

Jörgen begon in 1999 zijn televisiecarrière in Nederland als presentator van ‘The Comedy Factory’, een toonaangevend stand-up comedy programma. In elke aflevering staan drie stand-up comedians uit binnen- en buitenland op de bühne met een mix van verschillende soorten comedy: visueel, black, smart, observerend, oneliners of character.

Raymann is Laat

Het late-night programma ‘Raymann is Laat’ betekende voor Jörgen de definitieve doorbraak. Eerste uitzending was 6 september 2001. ‘Raymann is Laat’ is een amuserend en lichtvoetig programma met als vaste ingrediënten de stand-up comedy act van Jörgen, zijn creatie van Tante Esselien van Doornegat, een muziekact, Achmed de slager, geassisteerd door zijn zoon Rachid en Quintis Ristie met verschillende items. In Twee Culturen op een Kussen gaat over de verschillen in culturen in een relatie.
Muziek

In september 2000 kwam de eerste single ‘Hiep Hiep Hoeree’ uit bij Red Bullet, de platenmaatschappij van Willem van Kooten. Jörgen maakte in de jaren daarop 3 albums voor Red Bullet, waaronder ook live-opnames van zijn cabaretprogramma's.
Persoonlijk

Jörgen ontving de TV Personality Prijs van 2005 en in maart 2006 werd hem de Kleuren Award uitgereikt (een prijs voor bekende Nederlanders die zich inzetten om de integratie te bevorderen).

DVD’s

‘Even Slikken’ – theaterregistratie
‘Slaaf of Niet Verslaafd’ – theaterregistratie
‘In Holland Staat Mijn Huis’ – theaterregistratie

Raymann, Jorgen boeken

Voor prijzen het inhuren van Raymann, Jorgen kunt u direct een offerte aanvragen. U kunt ook contact opnemen om de beschikbaarheid te checken of eventuele vragen te stellen.

Offerte aanvragen Beschikbaarheid checken

Terug naar het overzicht

Tags: artiestenbureau Raymann, Jorgen, artiestenburo Raymann, Jorgen, boekingen Raymann, Jorgen, boekingskantoor Raymann, Jorgen, prijs Raymann, Jorgen, Raymann, Jorgen boeken, Raymann, Jorgen huren, Raymann, Jorgen inhuren, Raymann, Jorgen kosten